top of page
Lindtbergh_Enduro_Vergo_Advanced_Steps.png

#Een blije werknemer zorgt voor een blije werkgever

Een fietsplan kun je zien als stimuleringsregeling voor fietsen naar het werk. Werkgevers die dit hun medewerkers aanbieden doen dit vaak vanuit hun vitaliteitsbeleid of met een duurzaam motief. Ook parkeerproblematiek kan een aanleiding zijn. Het komt erop neer dat medewerkers via hun werkgever met belastingvoordeel een nieuwe fiets kunnen kopen. In het geval van een elektrische fiets scheelt dat al snel wat geld. 

#Wat moet de werkgever weten over het Fietsplan. Een Fietsplan met gebruik van de WKR.

Een fietsplan kunt u via Lindtbergh's partner NFP groep eenvoudig regelen via FiscFree®. De meeste werkgevers hebben een fietsplan om medewerkers te stimuleren naar het werk te fietsen. Een mooie manier om een HR-thema zoals vitaliteit en duurzaam inzetbaarheid handen en voeten te geven. Maar ook als invulling voor een duurzaamheidsbeleid of om te laten zien dat je een aantrekkelijke werkgever bent. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt iets wat we steeds meer zien.

 

Bij FiscFree® maakt een fietsplan onderdeel uit van een breder pakket aan extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel. Naast het fietsplan kunt u als werkgever ook een fitnessabonnement, computer/tablets, mobiele telefoon, weekendje weg of andere leuke extra's aanbieden. De fiscale werkkostenregeling [WKR] ligt ten grondslag aan FiscFree®. Deze regeling biedt zowel de werkgever als werknemer voordeel als het gaat om - in dit geval - het fietsplan. We leggen je graag uit hoe.

Front_Overall_White_Vierkant.jpg

#Voordelen Fietsplan met gebruik van WKR.

Voordelig voor u als werkgever.

Bij FiscFree® valt de aanschaf van de fiets binnen de vrije ruimte van de WKR. Voor de werkgever is dit een voordelige optie van het aanbieden van een fiets. De kosten worden namelijk verrekend met brutoloonbestanddelen van de werknemer. Zo bespaar je gemiddeld zo'n 18% op je sociale lasten. De aanschaf van de fiets kunnen medewerkers uitbreiden met een fietsverzekering en/of Nationale Fietsbon. Vanuit de Belastingdienst zijn er geen aanvullende regels. Zo heeft een medewerker bijvoorbeeld ook niet meer de verplichting om minimaal de helft van de woon-werkritten met de fiets af te leggen. De regels liggen nu helemaal in beheer van de werkgever zelf.

Voordelig voor u als werknemer.

Een medewerker heeft via het fietsplan van FiscFree® gemiddeld 40% belastingvoordeel op een nieuwe (elektrische) fiets. Hij of zij betaalt hiervoor namelijk met het brutoloon. Medewerkers zien de fiets op dit moment als meest gewaardeerde extra secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit blijkt uit recente cijfers van FiscFree®. Meer dan 60% van de vrije ruimte is in het 'coronajaar' 2021 besteed aan fietsen. 

Side_Side_Women_Yellow.png

#Wat moet de werkgever weten over de zakelijke leasefiets.

Het is als werkgever ook mogelijk om een leasefietsregeling aan te bieden via NFP fietslease met flexibele contracten, een professionele helpdesk, een eenvoudige online afhandeling en te kiezen uit een van Lindtbergh's elektrische kwaliteitsfietsen. Of dat nu een gewone fiets, een e-bike of speed-pedelec is. Het principe werkt net als bij een leaseauto. Voor medewerkers geldt een overzichtelijke bijtelling van 7% van de aanschafprijs van de fiets. 

Bijdrage kostenneutraal 

Om het voor de werkgever aantrekkelijk te maken is het belangrijk dat de regeling zo kostenneutraal mogelijk is. Door gebruik te maken van het Fietsplan heeft de werknemer een fiscaalvoordeel van tenminste 25% en kost het de werkgever niets. De werkgever kan ervoor kiezen om de besparing van de sociale lasten te herinvesteren, dat komt neer op gemiddeld €20,- p/m per werknemer. 

Bruto-Netto

Het fietsplan biedt belastingvoordeel doordat het aankoopbedrag of de leasekosten van de fiets van het brutoloon van de werknemer worden afgetrokken. Dit wordt ook wel 'bruto-netto' genoemd. Doordat de werknemer minder belasting betaalt over het brutoloon, houd de werknemer netto meer geld over.

Buiten de WKR 

De leasefiets valt buiten de werkkostenregeling (WKR), omdat er geen directe eigendomsoverdracht plaatsvindt. De fiets wordt ter beschikking gesteld, in plaats van dat de fiets wordt verstrekt aan de werknemer. Ook de bijdrage van de werkgever valt buiten de WKR.

Bijdrage kostenneutraal 

Financieel aantrekkelijk. Een fiets zakelijk leasen is 25% tot 80% goedkoper voor jouw werknemers dan privé kopen. Je bespaart tot wel 20% op de sociale lasten. Datzelfde bedrag kan je herinvesteren in de maandelijkse leasekosten.

Prive gebruik

Sinds 2020 is het makkelijker om een fiets van de zaak te rijden. Er geldt sindsdien namelijk een bijtelling van 7% voor ter beschikking gestelde fietsen. De bijtelling voor privégebruik bij terbeschikking-gestelde fietsen is in 2024 opnieuw 7%. 

Reiskostenvergoeding

De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets: voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht op de onbelaste kilometervergoeding.

Weinig administratieve rompslomp

Onze partner NFP Groep heeft voor iedere werkgever een gebruiksvriendelijk digitaal portaal waar de werkgever alles overzichtelijk bij elkaar kan vinden: de afgesproken voorwaarden, de salaris-administratie en welke medewerkers al de fiets pakken naar werk.

#Voordelen zakelijke fietslease

Flexibele contracten

Als werkgever ben jij eigenaar van het leasecontract en betaal je de maandpremie. De werknemer betaalt zelf een bijtelling van 7%. De vaste maandpremie is inclusief fiets, verzekering, onderhoud (bij werkgever of thuis) en pechhulp. Bij NFP Fietslease kun je kiezen voor onze vaste contracttermijnen (12, 24, 36 of 48) maanden of voor onze Flex variant. Bij de vaste contracttermijnen wordt de fiets na de afloop van looptijd ingeleverd of kan tegen de dan geldende marktwaarde worden overgenomen. Bij de Flex variant mag de fiets na 12 maanden op ieder gewenst moment worden ingeleverd met een opzegtermijn van 1 maand.

Eenvoudige werkwijze

Onze partner NFP Fietslease richt voor iedere werkgever een online portaal op maat in. Werknemers vinden hier alle voorwaarden en kunnen direct een fiets naar keuze bestellen. Jij bepaalt als werkgever zelf het maximale leasebedrag. Dat kan de hele leasesom zijn of een gedeelte hiervan. Eventuele bijbetaling voor bijvoorbeeld een duurdere fiets wordt dan verrekend via het nettoloon of via NFP Fietslease. De gebruiksovereenkomst tussen werkgever en werknemer legt NFP Fietslease vast in een automatisch gegenereerde gebruiksovereenkomst. Ook zo ontzorgen wij jou als werkgever.

Alle Lindtbergh modellen verkrijgbaar via NFP

Bij NFP Fietslease kunt u al onze elektrische Lindtbergh modellen leasen. Zodra u als werkgever een samenwerking met ons [NFP Groep] aangaat, ontvangen de werknemers, die hiervoor in aanmerking komen een persoonlijke inlogcode voor het NFP Fietslease systeem. Zo kunnen zij een keuze maken uit ons Lindtbergh elektrische fietsassortiment, dat is afgestemd op het maximale bedrag en de afspraken die zijn gemaakt.

#Overzicht van mogelijke regelingen die Nationale Fietsprojecten Groep [NFP] u biedt.

#Bent u geïnteresseerd in samenwerking of wilt u meer informatie ontvangen? Dan zien wij uw bericht graag tegemoet.

Contactgegevens

Bedankt voor uw inzending!

bottom of page