#Framegeometrie fiets.
De juiste framehoogte heeft direct invloed op uw zithouding en daarmee op de rijkwaliteit en het comfort. Hierbij speelt niet alleen de lichaamsgrootte een rol, maar dit kan ook als uitgangspunt dienen voor het vinden van de juiste framehoogte. Evenzo zijn uw individuele verhoudingen van bovenlichaam-, arm- en beenlengte bepalend voor de keuze van de juiste framemaat.
Framegeometrie.
Overzicht framemaat fiets.
​
In onderstaand tabel vindt u de framemaat die eventueel past bij u lichaamslengte. Let op dit is slechts een indicatie, aangezien meerdere factoren een rol kunnen spelen bij het bepalen van de juiste framemaat.
Lichaamslengte (m)
1.50m - 1.60m
1.55m - 1.65m
1.60m - 1.70m
1.55m - 1.70m
1.60m - 1.70m
1.60m - 1.70m
1.65m - 1.78m
1.65m - 1.78m
1.65m - 1.78m
1.73m - 1.85m
1.73m - 1.85m
1.73m - 1.85m
1.80m - 1.95m
1.80m - 1.95m
1.80m - 1.95m
1.80m - 1.95m
1.90m - 2.05m
Framemaat (cm)
42
44
45
46
49
51
52
53
54
55
57
59
60
61
64
65
66
Framemaat
XXS
XS
S
S
S
S
M
M
M
L
L
L
XL
XL
XL
XL
XXL
#Welk frametype past het beste bij u?
Welke frametype het beste bij u past hangt af van uw voorkeuren. Wilt u een sportief model? Dan is een trapeze frame de meest sportieve uitvoering. Wil je eenvoudig kunnen op- en afstappen dan is een fiets met lage instap een goede keuze. U kunt kiezen uit verschillende soorten frametypen.
Klassiek heren frame
Optimale combinatie van stabiliteit, laag gewicht en sportieve uitstraling
Sportief frame [trapeze]
Sportieve variant geschikt voor zowel voor iedereen. Hoog framestabiliteit, laag gewicht en dynamische uitstraling
Laag instap frame
Door zijn lage instap geschikt voor en populair bij jong en oud. Het frame combineert comfort met heerlijke rijeigenschappen
Framehoogteadvies.
Wat is de juiste framehoogte?
​
De juiste framehoogte zorgt voor een comfortabele houding. De framehoogte wordt in eerste instantie bepaald door uw lengte en binnenbeenlengte.
Welke framemaat u nodig heeft, hangt onder andere van het frametype en het soort fiets dat u wilt aanschaffen. Wanneer u een ander type frame kiest kan het zijn dat een andere framehoogte wordt geadviseerd. Gaat u voor een trapeze frame dan zit u vaak meer voorovergebogen in een sportieve houding. Ook uw persoonlijke voorkeur is van belang.
#Kan ik zelf de framemaat opnemen?
Wilt u zelf berekenen welke framemaat fiets u nodig heeft voor uw lichaamslengte?
Dat kan! Pak dan snel een rolmaat en rekenmachine en reken het zelf uit.
1. Pak een rolmaat 2. Trek je schoenen en sokken uit 3. Zet je voeten 20 cm uit elkaar 4. Meet de afstand vanaf je kruis tot aan de grond 5. Vermenigvuldig deze afstand met 0.68. Dit is je ideale framemaat. ​ Heb je een fiets met een geveerde zadelpen? Doe dan je framemaat min 4 voordat je deze vermenigvuldigt.
Deze items spreken u misschien ook aan
Waarom de eBike het vervoermiddel is voor naar uw werk.
​
De rit met uw auto of het openbaar vervoer naar en van het werk drukt vaak een groot stempel op uw werkdag. Overvolle wegen, volle treinen of vertraagde bussen in de ochtend en avond laten er geen twijfel over bestaan dat veel werknemers af en toe grote ergernis moeten doorstaan.
​
Maar niet getreurd, het gebruik van de eBike is voor steeds meer werknemers een uitstekend alternatief voor het woon-werkverkeer, en terecht! De positieve aspecten zijn namelijk eindeloos.
eBike of elektrische fiets verzekeren tegen diefstal en cascoschade.
​
Dat het belangrijk is om uw elektrische fiets goed te verzekeren blijkt uit recente cijfers. In de afgelopen twee jaar is het aantal diefstallen van e-bikes met 75 procent toegenomen. Dit blijkt uit een onderzoek van de politiecijfers door SAFE (Stichting Aanpak Fiets en E-bikediefstal). Als u kiest om een elektrische fiets verzekering af te sluiten kiest u bij Lindtbergh voor de beste e-bike verzekering. Waar u uw elektrische fiets ook voor gebruikt, met de Kingpolis Elektrische fietsverzekering is uw elektrische fiets overal ter wereld goed verzekerd.
De geveerde voorvork. Wat is beter een geveerde voorvork of een stijve voorvork?
​
Aan de onderzijde van elke vorkpoot bevindt zich de bevestiging voor de voorwielas. Er zijn twee soorten voorvorken te vinden op fietsen: de starre of stijve voorvork en de verende voorvork. Het verschil tussen beide is dat de verende voorvork in tegenstelling tot de starre of stijve voorvork is uitgerust met schokdempers en verende elementen. Hoe werkt een verende voorvork en wat zijn de verschillen
​
​